Til dig der går i 5.-8. klasse og overvejer at gå på Den Grønne Friskole

Til dig der går i 6.-9. klasse og overvejer at gå på Den Grønne Friskole

Skolen tilbyder dig, som er barn på Den Grønne Friskole:

  • en skole, hvor du får lov at lære i dit eget tempo uden at blive testet. Vi stoler på, at du gerne vil vide mere og gør dit bedste.
  • en skole, hvor du er med til at bestemme, hvad din tid skal bruges på, så du kan eksperimentere og fordybe dig i det, du interesserer dig for.
  • en skole, hvor du lærer både praktik og teori som, håndværk, madlavning, havebrug, dans, yoga, meditation
  • en skole, hvor du får en dyb og sanselig indsigt i naturen. Du lærer om naturens fantastiske kredsløb og hvor din plads er, og hvordan du respekterer og passer på naturen.
  • en skole hvor vi holder fast i vores nysgerrighed og giver den masser af spillerum
  • en skole, hvor du lærer at tage dine idéer og føre den ud i livet.
  • en skole med masser af bevægelse og leg og hvor du er meget udenfor
  • en skole, hvor du kan øve dig i at være modig og tage ansvar for både fællesskabet og dig selv.
  • en skole, hvor de voksne altid gerne vil hjælpe dig med både det sociale, det faglige og det praktiske
  • en skole vi alle sammen er med til at udvikle – familier, børn og voksne.

På Den Grønne Friskole er dagene ikke ens. Al vores undervisning er projektundervisning, så når vi lærer om kroppens organer læser vi om dem, danser dem, fortæller om den, skærer i dem og måler dem. Vi er nysgerrige og prøver at lære på en masse forskellige måder!

Ved du hvad bæredygtighed er? På Den Grønne Friskole arbejder vi med bæredygtighed, fordi vi gerne vil passe på jorden og hinanden, så vi allesammen kan være her i fremtiden. Vi gør det på mange måder, blandt andet lærer du om havedyrkning, håndværk, dans, natur, drama, tegning, rollespil, naturvidenskab, programmering og meget mere.

På DGF arbejder vi i projekter som varer cirka en måned. Det kan være at vi har om Havet og  undersøger og lærer en masse om havdyr, havets økosystem, og vi svømmer i havet, fisker, dissekere fisk og meget mere. Derefter har vi et projekt om lyd, hvor vi eksperimenterer med lyd, optager lyd og nørder alt det, vi ikke vidste man kunne høre!

Du ved aldrig rigtig hvordan din dag ser ud. Nogle morgener vil du blive mødt af musik og morgendans i skolegården, andre gange starter din dag med at høre hvallyde helt nede fra havets dyb. Mindst en gang om ugen er vi ude af skolen på tur, det vil sige at vi stikker afsted ud i verden og møder den fx. har vi besøgt den lokale cykelsmed, fået massagekursus hos en massør, talt med gartneren i vores egen skolehave, overnattet ved den nærmeste shelterplads, oplevet Eksperimentariet og meget andet.   

Jo ældre du bliver, jo mere vil du arbejde med dine egne projekter og få indflydelse på, hvad du kunne tænke dig at opdage, være nysgerrig på og undersøge. I de selvstændige projekter arbejder vi også udenfor skolen; det kan være hjemme hos nogle af jer, på et bibliotek, ude i det fri eller sammen med nogen, der kan hjælpe dig med dit projekt. Måske vil du blive så optaget af  at arbejde med dine  projekter, at du også gør det uden for  din skoletid: fordi du bare ikke kan lade vær.  

Så hvis du tænker at Den Grønne Friskole kunne være noget for dig,  så tal med dine forældre om det og ring til vores skolesekretær Lene  for en optagelsessamtale.

I kan læse mere om overbygningen (7.-9. klasse) her 

Og skolens visioner her